Ønsker du å dekorere personbilen din eller firmabilen, men vet ikke helt hva du skal gjøre? Eller du lurer du på hva som er viktig å tenke på før du setter i gang med dekorering av bilen? I denne artikkelen kan du lese om ulike tips til hvordan foliere bilen din.

Hva er foliering av bil?

Foliering av bil har blitt mer og mer populært over årene, og mange ønsker å foliere bilen sin. For eksempel folierer folk hele bilen for å beskytte lakken og få en ny farge, ellers dekorerer folk bilen med foliestriper for å freshe opp utseende til bilen. Folie til biler er også kjent som bildekor, vinyl og wrap. Det er en klebrig folie som festes på biler og båter. Foliering er ikke bare dekorativt, men kan også beskytte lakken for sol, regn, steinsprut og generell slitasje. Folien festes på bilen ved spesialutstyr som stryker ut luftbobler og ved hjelp av en varmepistol kan de forme folien rundt alle mulige kanter og vinkler.

Foliere selv eller overlate det til profesjonelle?

Hvis du ikke ønsker å bruke masse penger på å få bilen foliert hos en profesjonell montør kan du alltids gjøre det selv. Men det er lurt å ta en nøye vurdering på forhånd om det er den beste løsningen. Dersom du ønsker å pusse opp en eldre bil, kan du gjerne foliere selv. Å foliere en bil er krevende, så det er lite sannsynlig at du vil oppnå et 100% perfekt resultat. Derfor er det best å få den foliert av en ekspert om du ønsker et optimalt resultat. Hvis du bestemmer deg for å foliere selv, er det lurt å følge disse stegene:

  1. Vask bilen grundig på forhånd, slik at det ikke er skitt og støv under folien.
  2. Sørg for at bilen oppholder seg i et rent og lyst lokale.
  3. Demonter dørhåndtak, blinklys, speil for å gjøre arbeidet lettere.
  4. Bruk rikelig med tid på å planlegge før du påfører folien.
  5. Bruk maskeringstape for å feste folien.

Vær forsiktig når du skal kutte av folien.