Tenker du på å kjøpe en ny gressklipper, men er usikker på hvilken modell som er best for plenen din? Det er flere ting du bør vurdere når du skal kjøpe en ny gressklipper. For eksempel er det lurt å tenke på hvor ofte du vil klippe, hvor stor hage du har og om den skal være elektrisk eller bensinklipper.  I denne artikkelen kan du lese vår kjøpeguide som vil gjøre det lettere for deg å finne den perfekte gressklipperen til hagen din.

Gressklipper best i test

Det finnes flere forskjellige typer gressklippere i butikkene, men hvilken er best? Før du investerer i en ny gressklipper, kan det være lurt å få en oversikt over markedets nåværende beste gressklippere. For eksempel kan du lese brukeranmeldelser av ulike modeller eller se på hvilken gressklipper som er best i test på forbrukerliv.no.

Hvor ofte pleier du å klippe?

Hvis du klipper gresset relativt ofte, vil en bioklipper være passende for deg. En bio-gressklipper hakker opp gresset i små biter og gir deg et optimalt resultat. I tillegg fungerer klipperen som gjødsel for plenen, og du trenger ikke å tømme oppsamleren for gress. Dersom du bare har tid til å klippe plenen annenhver uke, vil gresset være for langt til at bio-gressklipperen kan gjøre jobben sin godt nok. I stedet vil det være anbefalt å velge en gressklipper med oppsamler.

Skal du velge bensinklipper eller elektrisk klipper?

Det er mange som fortsatt tror at elektrisk gressklipper passer best for deg som har en liten plen. For eksempel en typisk rekkehushage eller andre små plener som ligger tett inntil huset. Men på kort tid har batteriteknologien utviklet seg og kapasiteten til elektriske gressklippere er firedoblet. I dag klarer elektriske gressklippere å dekke en plen på 500 kvadratmeter på én lading.

Hvor stor hage har du?

Hvis du har en liten hage, trenger du ikke en større gressklipper enn en med klippebredde på under 50 cm. Men hvis du har en større hage, vil det være lurt å ha en bredere klipper. En større gressklipper vil være litt dyrere, men vil til gjengjeld dekke mer areal som igjen vil føre til færre turer frem og tilbake over plenen.  

Hvor viktig er støynivå for deg?

Mange gressklippere lager høyd lyder, noe som kan være irriterende for både naboer og egen husstand. Hvis du ser etter en gressklipper med minst mulig støy, er en elektrisk gressklipper et passende valg for deg.