Har du planer om å investere i en ny vaskemaskin, men er usikker på hva du bør tenke på før du kjøper en? Det er flere forskjellige ting som er lurt å finne ut av før du bestemmer deg for å investere mye penger i en slik hvitevare. For eksempel er det viktig å vite hvor stor kapasitet vaskemaskinen din trenger og hvor ofte du pleier å vaske klær. Men det gjelder å ikke bruke altfor lang tid på å bestemme deg, siden vaskemaskinen er en stor del av hverdagen vår. I denne artikkelen hjelper vi deg med å finne utav hva du bør tenke på før du kjøper en splitter ny vaskemaskin.

Få oversikt over de beste vaskemaskinene

Før du starter jakten på vaskemaskinen som passer best for deg, er det en god idé å få oversikt over de de beste vaskemaskinene på markedet. For å gjøre det kan du for eksempel lese forbrukernes brukeranmeldelser på forskjellige nettbutikker.

Kapasitet

Etter du har skaffet deg oversikt over hvilke vaskemaskiner markedet har å tilby, er det på tide å tenke på hvor stor kapasitet du har behov for. For å finne utav det må du tenke over hvor mange kilo klær du vanligvis pleier å vaske om gangen og hvor husstanden din er. Gjennomsnittlig bruker nordmenn å vaske omtrent fire til tolv kilogram tøy for hver vask. Hvis du kjøper en vaskemaskin med for stor kapasitet i forhold til mengde klær du vasker vil du forbruke unødvendig med energi. På den andre siden, hvis du kjøper en vaskemaskin som har for liten kapasitet i forhold til hvor mye klær du vasker, vil du måtte vaske klærne over flere omganger. Dette vil igjen påvirke energiforbruket ditt, så det gjelder det å være nøye med valg av kapasitet.

Vannforbruk

Det finnes vaskemaskiner som har innebygd mengdeautomatikk og kan veie klesvasken selv. Da klarer vaskemaskinen å tilpasse vannforbruket og du unngår unødvendig energiforbruk. Hvis du ønsker å vite hvor mye vann en vaskemaskin bruker kan du lese om det på varekortet til maskinen.