Det er mange foreldre som går rundt med dårlig samvittighet om, at de ikke bruker tilstrekkelig kvalitetstid med barna sine. Vi jobber fra tidlig om morgenen til sent om kvelden, og når vi endelig er hjemme sitter vi foran skjermen til enten TV, iPad eller smartmobilen. Dere er for trøtte til å gå en tur sammen, kanskje dere diskuterer med hverandre, og egentlig ønsker dere alle sammen bare å ha bra tid med hverandre. Det er mange små endringer man kan gjøre i hverdagen som foreldre for å få mer kvalitetstid med barna. For eksempel kan dere planlegge uka sammen med barna og gjøre en masse aktiviteter sammen.

Du kan ta barna med på innkjøp, gi barna lov til å være med til å lage kveldsmat til familien, samle familien om koselige aktiviteter etter middagen i stedet for iPad og TV, for eksempel kan dere spille brettspill, male, dyrke idrett eller noe helt annet. Mange trenger simpelthen en ny motivasjon eller hobby, og heldigvis er mange hobbyer morsommere, hvis dere er flere om den. Selv om det høres kjipt ut, så kan dere også være sammen om rengjøring i hjemmet. Det gjør både hjemmet fint og friskt, og samtidig lærer barna også hvordan man passer på hjemmet sitt.

Du kan lære dem å bruke vaskemaskinen, hvordan man støvsuger, vasker gulv og fjerne dumme pletter fra gulvet. Det er sådanne ting, de vil spørre foreldrene deres om når de blir litt eldre, uansett.