Som kommende foreldre, er det mye man må ha orden på før babyen kommer. Først av alt må du ha kjøpt ulike babyutstyr for å være klar til å velkomne babyen din. Men hva er egentlig det viktigste å ha klar til når babyen kommer? Vi har samlet en liste over alt her.

Bleier

Det første du må ha kjøpt før babyen kommer, er selvfølgelig et par bleier. Det er sannsynligvis ikke så overraskende at du allerede har kjøpt de første bleiene.

I forbindelse med bleier bør du vurdere om du vil bruke de klassiske engangsbleiene eller ønsker å bruke tekstilbleier. Stoffbleier har begynt å bli moderne igjen, siden du nå kan få «moderne» stoffbleier som er enkle å bruke og vaske.

Stellebord og alt som hører til

Når du har kjøpt bleier, må du også selvsagt ha muligheten til å bytte babyen og her er et stellebord en absolutt nødvendighet. Til et stellebord er det også litt annet utstyr som er godt forberedt for de første dagene med en baby. F.eks. er det et stellematte, slik at babyen ligger godt, engangsvaskekluter og stoffbleier å vaske babyen med.

Klær

Neste punktet på listen er å ha en garderobe klar for babyen. Det er en god ide å ha et par bodyer sammen med et par varme gensere til de første dagene. Bodyer er spesielt viktige for å ha en god basisgarderobe. Men dessuten er bukser og gensere også viktige å ha klar.

Når du leter etter babyklær, kan du alltid kikke på nettet. F.eks. kan du kikke på Ugleunger som har et stort utvalg av babyklær.

Det er også en god ide å ha et par smekker og en lue klar til de første par dagene, slik at du har alt du trenger når det gjelder klær.

Bilsete

For å kunne ta babyen med hjem fra sykehuset må du ha et bilsete klar. Det kan være en stor jungel å finne rundt i forskjellige bilseter, og det kan være en stor forskjell å gå på testresultater for å sikre at du kjøper et godt bilsete.

Barnevogn og vugge

For at barnet skal kunne sove godt, er det viktig å ha en barnevogn og en vugge klar i hjemmet. Du kan finne utrolig mange forskjellige barnevogner og barnesenger, og det handler egentlig bare om å finne en barnevogn som er praktiske å gå med.

Ammeutstyr

Det siste på vår liste over hva du trenger å gjøre klar før baby kommer er ulike ammeutstyr til moren. Det er fint å ha en god ammepute som mor kan sitte med når babyen ammer.

I tillegg til ammeutstyret er det viktig å fokusere på morens helse etter fødselen. Derfor er det en god ide å fokusere på å skjemme bort moren. F.eks. kan du gjøre det ved å kjøpe deilige produkter til håret ditt, og da kan du kjøpe f.eks. vitaminer til håret fra Hairlust, hvor du også kan finne gode sjampoer og andre produkter.

Alt annet

Punktet ovenfor er det vi synes er viktigst å ha klar før babyen kommer. Men i tillegg til de nevnte, er det en masse annet som kan være fint å ha klar.

Det er f.eks. bra å ha bærebøyle, et lite badekar, babyolje, bleieveske, smokker, glidestol og mye mer.