Husarbeid kan være en stor kilde til strid i mange familier, spesielt når tenåringer er involvert. Enten din tenåring alltid lover å “gjøre det senere», eller hun rett og slett sier at hun ikke vil gjøre det, kan det være vanskelig å få unge mennesker motivert til å arbeide.

Og det kan være fristende å mase tenåringer til å stå opp og komme i bevegelse når hun ikke å gjøre en innsats. Men, griner er ikke en god idé. Stadige påminnelser er sannsynlig å gjøre ungdoms mindre motivert og mindre ansvar.

Tenåringen er ikke sannsynlig å huske å ta søppel på tirs om han vet du vil minne ham et dusin ganger. Og han er ikke sannsynlig å hoppe inn i handlingen femte gang du har fortalt ham om å gjøre noe hvis de første fire ganger ikke var effektive.

Det er viktig for barna å ha husarbeid. Og husarbeid er en fin måte å lære tenåringer å være mer ansvarlig. Her er hvordan du kan få tenåringer til å gjøre husarbeid uten mas.

Tilordne bestemte oppgaver på forhånd

spør tenåringer til å gjøre en spontan ork kan føre til et argument. Hvis du ser at tenåringer ser på TV på lørdag morgen og du plutselig spør om han kan ta ut søppel, vil han mest sannsynlig ikke enig.

Når det er mulig, gjør din forventning klare på forhånd. Tildele vanlige oppgaver som du forventer å være ferdig rutinemessig – for eksempel tømming av oppvaskmaskin og rengjøring av badet. Gjør spontane forespørsler om å fullføre ekstra småting som sjeldent som mulig. For eksempel, sørg for at tenåringen vet at de alltid bør vaske deres sengeteppe en gang i uken.

Gi en viss fleksibilitet

Tenårene er den perfekte tiden til å lære verdifulle liv ferdigheter, slik som selvdisiplin. Tilbyr et lite fleksibilitet og frihet rundt husarbeid gir tenåringer en mulighet til å praktisere disse ferdighetene.

Fortell din ungdoms han kan bruke sin elektronikk eller nyte hans andre privilegier når hans oppgaver utføres.

Deretter la det opp til ham å bestemme når man skal få til å fungere. Han vil lære å styre sin tid bedre når han er i stand til å gjøre små valg på egen hånd.

Etablere klare konsekvenser

gjøre det kjent hva som vil skje hvis tenåringen ikke gjør sine gjøremål. Om du rett og slett ikke tillate ham å tjene noen penger, eller du tar bort sine privilegier, sørg for at dine tenåringer vet at det er opp til ham å avgjøre hans skjebne.

Hvis han velger å ikke gjøre sine oppgaver, følge gjennom konsekvensene, uten å gi ham påminnelser.

Unngå å kjøpe alt til tenåringen

Hvis du kjøper alt dit barn ønsker, eller gir ham ubegrenset med privilegier uansett hvor mye arbeid han legger inn, vil han ikke være motivert til å gjøre noe husarbeid.

Dekk de grunnleggende nødvendigheter, men gi ikke lommepenger eller ekstra privilegier bare fordi tenåringer ber om det. Grenser er viktige og barna dine vil sette pris på det når de blir eldre!